Economiseşte bani cu epilarea cu ceară a mâinilor şi picioarelor

Epilarea cu ceară în condiţii casnice a devenit în ultima perioadă tot mai practicată de femeile care nu au timp sau încredere să meargă la un specialist.

epilare-ceara-acasa-2

Pentru epilarea cu ceară vei avea nevoie de următoarele produse care uşor pot fi găsite în famiciile din oraş:

 1. Ceară în casete – le poţi găsi într-un asortiment larg, cu diferite ingrediente naturale. Ceara se alege în dependenţă de suprafaţa de epilat, densitatea firelor de păr precum şi sensibilitatea la unele componente din ceară.
 2. Benzi (hârtie) pentru epilare
 3. Mănuşi din latex sau polietilenă
 4. Ulei special după epilare. Se poate de folosit şi uleiul de olive, care funcţionează la fel de bine plus hidratează intens pielea.
 5. Încălzitor de ceară. Poate fi înlocuit cu o cratiţă mică sau un ibric.

epilare-ceara-acasa-1

În continuare vă vom descrie paşii care trebuie parcurşi pentru o epilare reuşită a picioarelor şi mâinilor. Pentru zonele mai delicate vă recomandăm să apelaţi la un specialist în domeniu.

 • Cu o zi înainte de epilare e bine să faci scrub la zonele ce urmează să fie epilate, aceasta ajută la eliminarea celulelor moarte care împiedică smulgerea unor fire mai subţiri şi ascunse sub piele.
 • În situaţia în care nu ai încălzitor de ceară, caseta cu ceară poate fi încălzită într-un vas cu apă clocotită. Ca să se întindă mai bine pe piele, lăsă ceara măcar vreo 10 minute în apă fierbinte ca să se înmoaie cât mai mult.
 • Nu uităm să folosim mănuşi pentru epilare, ele sunt foarte importante deoarece dacă rămân urme de ceară pe mâini va fi destul de greu să scapi de ele.
 • epilare-cu-ceara

 • După ce ceara s-a încălzit bine, o aplicăm pe piele în direcţia creşterii firelor de păr.
 • Cu ajutorul unei benzi îndepărtăm ceara în direcţia opusă creşterii firelor de păr. Benzile se folosesc doar pe o singură parte, şi o singură bandă poate fi folosită pentru mai multe îndepărtări. De obicei, pentru un picior se folosesc 2-3 benzi.
 • Cu mare atenţie se epilează pielea din zona genunchiului. Pentru a evita iritaţiile, întindeţi ceara şi la fel o extrageţi de pe genunchi doar când piciorul este îndoit. La fel şi la coatele mâinilor.
 • După ce aţi finisat epilarea, masaţi pielea cu ulei de olive, el se foloseşte pentru a înlătura resturile de ceară de pe piele, plus adaugă o senzaţie foarte plăcută la atingere.

Pentru a afla cum să micşorezi durerile pe parcursul epilării cu ceară citeşte articolul “10 modalităţi de a reduce durerea în timpul epilării cu ceară”.

Nu este nimic dificil în epilarea cu ceară la domiciliu, de la început e mai complicat şi durează mai mult, dar după câteva încercări vei deveni şi tu expertă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *