Efectele miraculoase ale uleiului de argan

ulei-argan-1

Tot mai frecvent ultimul timp femeile au început să apeleze la produsele cosmetice bio în defavoarea celor pline cu compuşi chimici atât de mult promovate.
Ţinând cont de faptul că produsele cosmetice cu compuşi naturali au un termen de valabilitate mai mic şi respectiv un preţ de raft uneori mai mărit, ca o soluţie de substituire sunt uleiurile naturale. Printre uleiurile cu cele mai bune efecte pentru frumuseţea noastră se numără şi renumitul ulei de argan. A devenit destul de popular în rîndul femeilor în ultimii ani, cu toate că despre utilizarea acestuia se cunoaşte încă din sec. VII d.H.
Uleiul de argan era produs de femeile berbere şi se folosea atât în scopuri cosmetice cât şi în alimentaţie. Pentru producerea 1-2 litri de ulei sunt necesare aproximativ 100 kg de seminţe de argan, ceea ce îl face să fie cel mai rar ulei din lume.

Fiind bogat în acizi graşi şi vitamine, în special Vitamina A şi E, uleiul de argan poate fi folosit în multe situaţii, printre cele mai des întîlnite sunt următoarele:

 • pentru hidratarea sporită a pielii şi a părului, protejarea ei de la iritarea şi pierderea umidităţii

argan-oil3

 • prevenirea ridurilor;
 • îngrijirea pielei sensibile şi a pielii din jurul ochilor;
 • pentru reducerea durerilor musculare în cazul artritelor şi reumatismului;
 • previne apariţia vergeturilor la femeile gravide, şi la persoanele care au suferit schimbări semnificative în greutate.
 • pentru vindecarea eczemelor si psoriazisului, stimulează regenerarea celulelor pielii
 • pentru hrănirea unghiilor cu vitamine.

Metode de utilizare ale uleiului de argan:

 1. În loc de cremă hidratantă: se foloseşte seara înainte de culcare, prin aplicarea a cîtorva picături de ulei pe piele, se masează atent pe faţă şi corp în direcţiile corespunzătoare. Ziua nu se recomandă de utilizat din cauza că oferă un aspect lucios al pielii.
 2. Mască pentru ten uscat: ½ linguriţă de ulei de argan, 2 linguri de fulgi de ovăz, 2 albuşuri (preferabil bio), 30gr. miere de albini; se amestecă toate produsele bine. Amestecul obţinut se aplică pe piele pentru 20 minute, se spală cu apă călduţă după care se se împrospăţează pielea cu apă rece.
 3. Mască pentru întărirea părului: facem un amestec dintr-o linguriţă de ulei de argan cu o linguriţă ulei de recin. Se aplică pe păr şi la rădăcini, se lasă să acţioneze timp de 30-60 minute. După care se spală părul bine.
 4. Mască pentru păr uscat şi deteriorat: 1 linguriţă ulei argan, 1 gălbenuş de ou (preferabil bio), 2 linguriţe de ulei de măsline, 10 picături de ulei de levănţică, 5 picături de ulei de salvie. Amestecul se aplică pe păr şi se acoperă cu un prosop timp de 15 minute.
 5. Mască pentru mâini: se amestecă câte o linguriţă de ulei de argan, muşeţel, şi de alune de pădure, apoi această compoziţie se încălzeşte un pic la baie cu aburi, după care se aplică pe piele masând insistent.
 6. În profilaxia vergeturilor: se aplică ulei de argan pe pielea supusă ricului de apariţie a vergeturilor, se masează bine pînă ce produsul este absorbit de piele. Pentru rezultate vizibile este recomndat să se facă această procedură zilnic.
 7. Ulei pentru masaj în cazul artritelor şi reumatismului: se recomandă amestecul de ulei de argan şi ulei de chimen negru în proporţie 1:1. Această compoziţie se aplică pe zonele problematice cu ajutorul unui masajului atent.

Important de ştiut! Din cauza popularităţii acestui ulei în toată lumea, des se întâlnesc şi produse care sunt vândute ca şi cum ar fi ulei de argan dar de fapt sunt amestec de diferite uleiuri ieftine şi doar o mică cantitate de ulei de argan. Pentru a le putea deosebi vă recomandăm să priviţi următorul video:

Dacă cunoşti şi alte întrebuinţări ale acestui miraculos ulei, nu ezita să le împarţi şi cu noi în mesajele de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *