Remedii naturale pentru vopsirea părului

Există dovezi că vopselele de păr chimice sunt cauzatoare de cancer. Fabricarea vopselei naturale pentru păr în condiţii casnice este o alternativă sănătoasă pentru tine. Deşi vopselele naturale de păr nu dau rezultat instantaneu ca şi cele de pe rafturile magazinelor şi saloanelor, ele sporesc culoarea naturală a părului. Odată cu repetarea procedurii culoarea devine tot mai intensă.

Remedii naturale pentru părul blond:

Soluţia propusă mai jos va deschide puţin culoarea părului, va conferi luminozitate şi strălucire părului blond natural. Echilibrează pH-ul scalpului şi elimină acumulările de produse utilizate pentru coafatul părului.

Combină 2 ceşti (500 ml) de apă distilată cu câte 3 linguri de:

  • petale uscate de gălbenele;
  • flori de muşeţel;
  • coajă de lămâie.

Se toarnă amestecul într-o oală şi se aduce la fierbere pe aragaz. Se lasă apoi la răcoare pentru circa 3 ore. După ce aţi strecurat lichidul de plante se adaugă 2 linguri de oţet de mere şi se toarnă într-o sticlă întunecată.

Se toarnă peste păr după ce l-aţi spălat în mod obişnuit, se masează în păr pentru câteva minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Pentru obţinerea efectului de milaj:

Amestecă sucul de la o lămâie cu 2 linguri de ceai de muşeţel puternic.

Foloseşte o pălărie de paie cu multe găuri în ea, cu ajutorul unei croşete trage fire de păr prin găuri şi aplică pe ele amestecul pregătit. Stai la soare timp de 2 ore, nu uita de protecţia de soare pentru piele.

Vei obţine în rezultat un efect de milaj natural.

Remedii naturale pentru părul roşcat:

Această reţetă naturală scoate în evidenţă culoarea maro şi roşu auriu.

Se fierb 1\3 de cană de gălbenele proaspete sau 3 linguri de petale uscate în 2 căni şi jumate de apă distilată aproximativ 20 min. Ai grijă să alegi un vas non-aluminiu. După ce amestecul sa răcit se strecoară lichidul din gălbenele şi se adaugă 1\4 de ceaşcă de vin roşu.

Lichidul obţinut se aplică ca o clătire finală după şamponarea părului. Lasă părul să se usuce în mod natural, dacă e posibil la soare.

Repetă procesul de clătire de fiecare dată când îţi speli părul, până când eşti mulţumită de culoare.

Remedii naturale pentru părul negru:

Într-o oală non-aluminiu se toarnă 2 căni şi jumate de apă distilată, ceai negru, coajă de copac de cireş şi se fierbe pentru cca 20 min. După ce sa răcit se strecoară lichidul din plante.

Lichidul obţinut se aplică ca o clătire finală după şamponarea părului. Lasă părul să se usuce în mod natural.

Dacă cunoşti sau ai încercat şi alte remedii naturale pentru vosirea părului în condiţii casnice, atunci nu ezita să le împarţi cu noi!

Scris de: Svetlana C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *