8 greşeli frecvente de machiaj

Machiajul este un prieten adevărat atunci când este aplicat corect, în caz contrar, îţi poate deveni principalul duşman. Acesta te poate ajuta să arăţi bine, să îţi evidenţiezi calităţile, dar totodată îţi poate distruge tot farmecul dacă nu este corespunzător.

 

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac majoritatea femeilor în aplicarea machiajului.

1. Ten uscat

Greşeală: Nu este recomandat aplicarea machiajului pe un ten uscat.

Soluţie: Mai întâi de toate hidrataţi tenul regulat folosind o cremă potrivită tenului. Dacă nu folosiţi o cremă puteţi aplica o mască naturală din mălai şi ulei de măsline. Pe un ten hidratat, poţi obţine un machiaj impecabil şi natural, pe un ten uscat acesta va apărea crăpat. Îngrijirea tenului şi procesul de exfoliere este foarte important, deoarece reprezintă pregătirea pielii pentru aplicarea machiajului.

2. Nuanţa fondului de ten

Greşeală: Folosirea unui fond de ten necorespunzător tenului este cea mai frecventă dintre greşelile de machiaj. Fondul de ten prea închis arată parcă ar fi o mască. Totodată, aplicând un fond de ten neadecvat veţi evidenţia toate imperfecţiunile feţei, de aceea încercaţi să faceţi o alegere cât mai reuşită.

Soluţie: Nuanţa fondului de ten pe care îl folosiţi trebuie să se potrivească perfect cu cea a tenului. Dacă se aplică corect, acesta oferă pielii un aspect proaspăt, odihnit şi capabil să ascundă unele defecte. O metodă de a alege corect nuanţa potrivită, conform specialiştilor este „testul cu linii”: alegeţi 3 nuanţe de fond de ten care par a fi cele mai apropiate de nuanţa pielii şi aplicaţi câte o linie din fiecare pe pielea gâtului. Culoarea care se aseamănă cu pielea este cea potrivită. Nici într-un caz nu încercaţi nuanţa fondului de ten pe mâna, culoarea mâinii tale este mai închisă decât cea a feţei. Nu folosiţi fondul de ten în cantităţi mari, nu îl aplicaţi parţial şi nu va opriţi cu aplicarea la nivelul maxilarelor. De asemenea, nu folosiţi un fond de ten mai închis decât pielea doar pentru a părea mai bronzată. Efectul va fi dezastruos!

3. Folosirea pudrei în cantităţi mari

Greşeală: Pudra nu este folosită pentru culoare.

Soluţie: Pudra are 4 roluri principale: obţinerea unui aspect mat, fixarea fondul de ten, absorbţia grăsimilor şi acordarea unui aspect cât mai natural al pielii. Ea se aplică într-un strat foarte subţire pe nas, bărbie şi frunte pentru a reduce aspectul lucios al tenului. Pe alte zone ale feţei doar va accentua ridurile.

4. Conturul buzelor

Greşeală: Conturarea buzelor cu o culoare diferită de cea a rujului este o opţiune total greşită, care îmbătrâneşte aspectul.

Soluţie: Conturul dacă este bine aplicat are rolul de a menţine mai bine rujul şi, uneori, de a le acorda volum buzelor. Acesta trebuie sa fie o nuanţă mai închisă decât rujul şi trebuie să facă parte din aceeaşi categorie. De exemplu, dacă folosiţi un roz pe buze, pentru contur optaţi pentru o nuanţă tot de roz, dar uşor mai închisă.

5. Sprâncene neîngrijite

Greşeală: Multe femei nu ţin cont de forma potrivită pentru sprâncenele lor. De aceea o formă greşit aleasă, poate distruge întregul aspect. Atât sprâncenele pensate foarte subţiri, cât şi cele neîngrijite reprezintă o gafă imensă în machiaj.

Soluţie: Evitaţi să pensezi sprâncenele prea subţiri sau să le arcuiţi exagerat. Dacă doriţi să schimbaţi forma mai bine apelaţi la un specialist. Este recomandat să urmaţi forma lor naturală şi conturaţi-le cu un creion special pentru sprâncene. De asemenea este foarte important să folosiţi un creion cu o nuanţă apropiată părului. Blondele nu ar trebui să folosească un creion negru, dar mai potrivit ar fi unul cu două tonuri mai închis decât părul lor. Brunetele trebuie să opteze pentru un creion sau fard cu două tonuri mai deschise decât nuanţa părului, iar roşcatele trebuie să folosească un creion sau fard de sprâncene de nuanţa şaten închis.

6. Folosirea rujului

Greşeală: Nu se recomandă folosirea aceeaşi nuanţă pentru ruj permanent, dar se ţine cont de tipul tenului, aspectele cromatice, anotimp şi eveniment. De asemenea, nu aplicaţi niciodată ruj pe buze crăpate.

Soluţie: Rujul trebuie să se combine perfect cu culoarea naturală a buzelor, ţinând cont de forma lor, nuanţa tenului şi vârstă. După părerea experţilor, femeile care au buze subţiri şi ten deschis trebuie să evite nuanţele închise ale rujului sau gloss-ului. În cazul în care aveţi buze crăpate‚ folosiţi mai întâi un balsam pentru buze, apoi aplicaţi rujul.

7. Urme de rimel

Greşeală: De multe ori se întâmplă din neatenţie să lăsăm urme de rimel pe pleoape sau pe pielea din jurul ochilor şi nici să nu observăm acest lucru.

Soluţie: După aplicarea machiajului priviţi atent în oglindă şi ştergeţi petele cu ajutorul unui beţişor înmuiat în puţin demachiant.

8. Folosirea fardului de pleoape

Greşeală: Folosirea în exces a fardului de pleoape şi neuniformizarea lui duce la obţinerea unui machiaj ieftin şi neîngrijit. Nu se recomandă nici folosirea fardului pe pleoapa inferioară în machiajul de zi.

Soluţie: Încercaţi să aplicaţi calitativ fardul pe pleoapă şi evitaţi să folosiţi mai mult de trei culori, apropiate ca nuanţe.

 

Atunci când aplicaţi un machiaj ţineţi cont de adevărata misiune a machiajului – accentuarea frumuseţii naturale – iar câteva trucuri ale tehnicilor de aplicare vă vor ajuta să realizaţi un machiaj corect, fără greşeli şi pe măsura aşteptărilor. Mult succes!

Autor: Adelina Sochircă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *