Tratament SPA pentru păr în condiţii casnice

După o iarnă geroasă şi lungă corpul nostru necesită o revigorare totală. Părul deteriorat, uscat şi lipsit de viaţă este o normă pentru multe persoane în perioada dintre anotimpuri.
Un tratament SPA pentru păr ar fi o opţiune ideală pentru restabilirea firelor de păr, dar, din păcate costul acestor proceduri este prea mare pentru unii dintre noi.

Noi vă propunem un tratament de păr la domiciliu care necesită cîteva ingrediente ieftine pe care le găseşti în orice bucătărie. Important este că aceste substanţe sunt de origine naturală şi pot fi folosite pe păr fără a cauza vreo reacţie adversă.

Orice procedură SPA are ca scop principal relaxarea şi revigorarea, de aceea alegeţi o zi liberă, încercaţi să uitaţi de probleme, şi astfel rezultatul va ajunge la cota maximă.

Înainte de a începe tratamentul trebuie să pregătiţi: uleiul, masca şi clătitorul pentru păr.

  • Pentru prepararea uleiului aveţi nevoie de o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline şi cîteva frunze de rozmarin. Puneţi-le într-o cratiţă la foc mic. Uleiul se amestecă continuu pînă devine fierbinte, dar nu foarte. După aceea se scoate de pe foc şi se stoarce de frunzele de rozmarin.

  • Masca se pregăteşte din două ouă, miere de albini şi ulei de ricin. Sparge ouăle într-un bol şi amestecă bine, în timp ce amesteci adaugă cîteva picături de miere şi ulei de ricin.

  • Clătitorul, se utilizează pentru clătirea părului. Pentru prepararea acestuia aveţi nevoie de 2 păhare de apă distilată, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de suc de lămîie şi una de oţet de mere. Toate aceste ingrediente se amestecă bine şi clătitorul e gata.

Pasul 1: întîi de toate trebuie să masezi aproximativ 10 minute scalpul şi părul cu uleiul pe care l-ai pregătit preventiv. Acest tratament va readuce strălucirea naturală a părului, poate controla problema de cădere a părului şi de asemenea este bun pentru eliminarea mătreţei.

Pasul 2: păstrează uleiul pe păr timp de 15 minute şi apoi aplică şamponul care este potrivit pentru tipul tău de păr. Masează şamponul circa 5 minute. Clăteşte părul cu apă călduţă.

Pasul 3: aplică un strat subţire de mască pe scalp şi pe toată lungimea părului, ţine capul acoperit cu o căciuliţă pentru duş timp de o oră. După aceasta înmoaie un prosop în apă fierbinte şi înfăşură-l pe cap, aşteaptă 15 minute. Aburul fierbinte din prosop va asigura o mai bună absorbţie a nutrienţilor în păr.

Pasul 4: spală părul cu apă simplă, după care clăteşte-l cu soluţia (clătitorul) preparată.

După finisarea tratamentului nu folosi un uscător de păr, mai degrabă lasă-l să se usuce în mod natural.

Astfel vei scăpa de aspectul deteriorat al părului şi te vei bucura de o podoabă capilară de invidiat.

Scris de: Svetlana C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *