Epilare cu ceară la tine acasă. Sfaturi şi Reţete

Pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp, femeile pot apela la mai multe metode de epilare. Cea mai bună, ieftină și eficientă metodă de epilare s-a dovedit a fi epilarea cu ceară. Deși epilarea cu ceară este una dintre metodele cele mai dureroase de îndepărtare a firelor de păr, ea asigură unul dintre cele mai de durată efecte.

Pentru o epilare reușită și sănătoasă la domiciliu trebuie să ținem cont de anumite sfaturi:

 1. Alegeți ceara potrivită pentru pielea dumneavoastră. Dintre tipurile de ceară disponibile pe piață puteți alege benzile, ceara de unică folosință sau ceara refolosibilă. Ceara de unică folosință este mai igienică, însă un pic mai costisitoare decît cea refolosibilă. De asemenea, aveți de optat și între ceara fierbinte sau cea rece. Dacă vi se irită pielea foarte tare și nu suportați ceara fierbinte, e recomandat să optați pentru ceara rece.
 2. Înainte de utilizarea unui nou produs din ceară, citiți cu atenție instrucțiunile de folosire pentru a evita anumite riscuri cum ar fi ceara lipită de piele sau arsuri provocate de nerespectarea regulilor.
 3. Un minimum de 5 mm este necesar și chiar un pic mai mult ar fi ideal pentru o epilare eficace.
 4. Exfoliați zona ce urmează a fi epilată și uscați-o bine pentru o mai bună lipire a produsului. Dezinfectați zona expusă epilării cu un gel antiseptic sau cu alcool pentru o igienă mai bună.
 5. Ceara trebuie încălzită pînă la temperatura de 40 de grade, iar timpul de așteptare după aplicarea fîșiilor de ceară este unul destul de scurt.
 6. Aplicați ceara în sensul de creștere a firului de păr într-un strat uniform. Îndepărtați ceara în sensul opus al creșterii firului de păr.
 7. Clătiți zona epilată cu apă rece pentru a domoli roșeața. Folosiți după epilare creme hidratante bazate pe aloe vera pentru a preveni iritațiile.
 8. Evitați expunerea la soare după epilare cel puțin 24 h.

Pentru a afla cum să micşorăm durerile pe parcursul epilării cu ceară citiţi articolul „10 modalităţi de a reduce durerea în timpul epilării cu ceară”.

Epilarea cu ceară din zahăr

Celora care le place să folosească produse și ingrediente naturale, pot alege o ceară de epilat simplă, igienică și deloc costisitoare făcută acasă. Ingredientele necesare pentru ceara de epilat home-made sunt:

 • 2 linguri de zahăr (60 g)
 • 1/ 2 pahar de apă (150 ml)
 • Sucul unei jumătăți de lămîi
 • 2 linguri de miere.

Amestecați bine toate componentele într-un bol pînă cînd obțineți o pastă moale. Încălziți mixtura la foc mic timp de 5 minute, pînă ajunge la consistenţa asemănătoare mierii. Fiţi atenţi să nu ardeţi amestecul!

Înainte de a aplica ceara, trebuie să curăţiti bine zona de epilat şi la dorinţă să aplicaţi puţină pudră de corp.

Aplicați ceara călduță pe materii din bumbac cît și pe zonele care urmează sa fie epilate. Folosiți bețele de înghețată pentru a întinde ceara. Lăsați ceara să acționeze 1-2 minute și apoi trageți materia din bumbac în direcția opusă creșterii firului de păr.

Clătiți zona epilată cu apă rece și aplicați uleiuri hidratante cu proprietăți calmante și antiinflamatorii.

Avantajele epilării cu ceară la domiciliu:

 • Economisești timp și bani;
 • Este igienică, naturală și nu implică produse chimice;
 • Stabilești singură gradul de durere pe care ai putea să-l suporți;
 • Te epilezi cînd vrei tu fără a aștepta să fii programată.

Dezavantajele epilării cu ceară acasă:

 • folosire neadecvată duce la neîndepărtarea tuturor firelor de păr;
 • Procedura poate dura mai mult decît la saloanele de epilare.

E bine să știți că fabricarea și epilarea cu ceară la domiciliu necesită multă practică. Pentru a atinge rezultatul mult dorit e nevoie de multă perseverență.

Scris de Eugenia H.

Citeşte: Economiseşte bani cu epilarea cu ceară a mâinilor şi picioarelor

One Reply to “Epilare cu ceară la tine acasă. Sfaturi şi Reţete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *