5 sfaturi pentru un păr curat pe un timp mai îndelungat

Părul este o comoară fără de preţ a unei femei şi trebuie să-i acordăm o atenţie deosebită, dar mai ales trebuie să ştim cum să-l îngrijim ca să putem beneficia de tot farmecul. Atenţie, însă, nu putem vorbi de un păr frumos fără să vorbim de un păr curat.

Condiţiile actuale de viaţă şi de mediu duce la murdărirea rapidă a părului, iar noi trebuie să cunoaştem care sunt paşii elementari în curăţarea, îngrijirea şi menţinerea lui.

1. Nu spălaţi zilnic părul

Dacă vă spălaţi zilnic părul, ar trebui să renunţaţi şi să treceţi treptat la o spălare mai rară, pentru că folosirea frecventă a şamponului accelerează procesul de secreţie de sebum. Pentru început, va trebui să vă obişnuiţi cu tipul de păr dezordonat, dar în acest caz puteţi purta coafuri care pot masca acest deficit (de exemplu, o coadă legată strâns, împletituri). Treptat, părul va începe să-şi revină şi să se păstreze curat mai multe zile.

2. Aplicaţi remedii naturale cât mai des

Pentru menţinerea unui păr curat este salutabil şi folosirea remediilor naturale. Adăugaţi sucul unei lămâi sau tinctură din coji de portocale în apa pentru clătire. O altă modalitate cu efect garantat de a reduce intensitatea secreţiei de sebum este masca din lut (alb sau verde). Se diluează cu apă caldă (se poate adăuga la amestec şi câteva picături de ulei de arbore de ceai) se aplică pe părul aproape umed pentru o jumătate de oră şi înfăşuraţi cu un prosop. Această mască se poate face în fiecare săptămână. După spălare, clătiţi bine părul.

3.Nu folosiţi frecvent uscătorul, placa, ondulatorul

Părul devine gras şi din cauza folosirii frecvente a instrumentelor cum ar fi uscătoarele de păr, plăcile, ondulatoare. Prin urmare, trebuie să încercaţi să le utilizaţi cât mai rar posibil şi lăsaţi părul să se usuce natural. Atunci când spălaţi părul nu folosiţi apa foarte fierbinte, în mod ideal, ar trebui să fie călduţă.

4.Purtaţi vara pălărie

În timpul verii, când soarele este puternic, purtaţi o pălărie. Încercaţi, de asemenea, mai puţin să atingeţi părul cu mâinile, să nu treceţi murdăria, grăsimea şi praful care pot fi pe pielea mâinilor.

5. Nu folosiţi soluţii de păr în exces

Folosirea soluţiilor de păr, le face femeilor griji suplimentare şi sunt obligate să spele părul după fiecare coafură. Încercaţi să aranjaţi părul fără vopsele, spume, lacuri, spray-uri sau geluri.

Important pentru sănătatea părului este şi consumul regulat de alimente bogate în vitamine (legume, fructe, carne, ouă, lapte, grâu, ovăz etc.).

Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră şi mai ales îngrijiţi cu atenţie părul, iar el vă va recompensa cu o frumuseţe de invidiat!

Autor: Adelina Sochircă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *