Transplantul de păr – o soluţie eficientă în tratarea cheliei

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât bărbaţii cât şi femeile, în unele cazuri aceasta vizează chiar şi copiii. La baza acestei probleme stau factorii genetici, hormonali, ecologici sau starea sănătăţii.

O alternativă pentru soluţionarea acestei probleme estetice o constituie transplantul de păr.
Această procedură este utilizată pentru a restabili genele, sprâncenele,barba, părul de pe piept, părul pubian, şi pentru a completa cicatricile cauzate de accidente sau intervenţii chirurgicale.

Transplantul de păr reprezintă o intervenţie chirurgicală care implică mutarea foliculilor de păr individuale dintr-o parte a corpului în alta (pe chelie). Sunt selectaţi foliculii de păr care sunt genetic rezistenţi la factorii de transplant.

Transplantul de păr se poate efectua în două moduri:

1. Metoda de recoltare a unei fâşii, sub anestezie locală se recoltă o fâşie de piele cu fire de păr sănătoase (zona donatoare), după care se taie în bucăţi mici. Aceste bucăţi sunt transplantate pe zona lipsită de păr. Cicatricea care rămâne în urma recoltei se tratează de către medici.
2. Metoda de recoltare foliculară, prevede extragerea foliculilor unitari care se face sub anestezie locală. Apoi fiecare folicul este reintrodus în zona cheliei.

Iată câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări cu privire la transplantul de păr:

Cât durează intervenţia?

Durata procedurii depinde de numărul de fire care necesită a fi transplantate, în medie constituie de la 3 la 6 ore.

Este o procedură dureroasă?

Pacienţilor li se aplică anestezie atât în zona donatoare cât şi în cea care va beneficia de transplant, astfel disconfortul este minim.

După cât timp începe să crească părul?

În mod normal părul începe să crească după a treia lună de la intervenţie, va avea aceeaşi culoare şi textură ca şi părul din zona donatoare.

Cât timp durează rezultatul?

Pentru transplant se aleg foliculii genetic sănătoşi, ei vor creşte, se vor dezvolta şi vor cădea la fel ca restul părului de pe corp.

Cât costă această intervenţie?

Preţurile variază de la caz la caz, totul depinde de aria cuprinsă de chelie, cu cât aceasta este mai mare cu atât creşte şi preţul. În unele cazuri preţul poate atinge nivelul de 4000 de $.

Se face o astfel de  intervenţie în Republica Moldova?

Da, centrul medical Medpark din Chişinău oferă acest serviciu.

Cum am grijă de păr după operaţie?

În primele 10 zile după operaţie, practic toate firele de păr transplantate, în mod inevitabil vor cădea. Foliculii lor însă rămân în piele, din care mai apoi vor creşte firele de păr. Medicul prescrie cu ce să prelucraţi zona afectată şi cu ce şampon să vă spălaţi.

Autor Svetlana C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *