6 răspunsuri despre Electroepilare

Dacă v-aţi săturat de epilările frecvente şi neplăcute, atunci vă îndemn să atrageţi atenţia unei metode de epilare definitivă electroepilarea.

Electroepilarea” reprezintă o  metodă cosmetologică practicată de mulţi ani, care vă va rezolva pentru totdeauna problema firelor de păr nedorite.

În continuare sunt prezentate răspunsurile la cele mai des întîlnite întrebări despre electroepilare:

1.Ce este electroepilarea?

Electroepilarea – constă în distrugerea folicului firului de păr prin termoliză şi electroliză. Curentul electric se transmite printr-un ac foarte subţire din oţel, care se introduce atent în folicul. Lungimea părului înainte de procedură trebuie să fie nu mai mică de 3 mm. După ce prin folicul trece fluxul de curent electric rădăcina se distruge, părul cade şi în locul lui nu mai cresc alte fire noi pe mulţi ani înainte.

2. Este dureroasă sau nu?

Electroepilarea este o procedură destul de sensibilă în cadrul căreia persistă senzaţii de durere (cu o sensibilitate mai ridicată în zona superioară a buzelor şi zona bikini). În unele cazuri la cererea pacienţilor se pot folosi soluţii anestezice, pe bază de lidocaină pentru a nu simţi înţepăturile de la fluxul de curent electric.

3. Care sunt avantajele electroepilării?

Echipamentele moderne şi acele de oţel de unica folosinţă compatibile cu orice client, permit îndepărtarea chiar şi firele sure sau deschise la culoare de pe orice zonă a corpului. Acesta fiind un avantaj foarte mare faţă de alte metode de epilare permanentă.
De asemenea, foarte important este să ştiţi că pentru a elimina definitiv dintr-o zonă toate firele de păr, sunt necesare mai multe şedinţe de electroepilare, iar pauza între acestea trebuie să fie de 4-5 săptămâni. Numărul procedurilor variază de la o persoană la alta, în funcţie de suprafaţa de epilat şi densitatea firelor de păr.

4. Cum se comportă pielea după epilare?

După electroepilare, locurile în care s-a introdus acul se înroşesc. Acesta este un proces normal, de care nu trebuie să vă faceţi griji. Pentru a evita infecţiile şi a calma pielea, esteticienii vă vor recomanda „tinctură de gălbenele” şi „apă termală”. Tinctura se foloseşte doar 2-3 zile, iar apa termală pînă ce se va curăţa toată zona epilată.

5. Cînd se recomandă să facem electroepilarea?

Această procedură se recomandă să se facă în sezonul rece a anului, deoarece anume atunci transpirăm mai puţin. Iar dacă v-aţi hotărît să o faceţi vara, atunci trebuie neapărat timp de o lună după procedură, să utilizaţi o cremă cu factor de protecţie solară. Şi, de asemenea,după posibilităţi să evitaţi vizitele la solar.

6. Cui îi este contraindicată electroepilarea?

Electroepilarea este interzisă în următoarele cazuri:

  • sarcină;
  • hipertensiune;
  • probleme cardiace;
  • diabetul zaharat;
  • probleme oncologice;
  • vene varicoase;
  • boli purulente şi inflamatorii ale pielii.

În astfel de cazuri se recomandă să încercaţi alte metode ca fotoepilarea sau bioepilarea.

Dacă deja aţi încercat această metodă de epilară, vă rugăm să lăsaţi mai jos comentarii despre impresiile create.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *