Machiaj de primăvară 2012. Pas cu Pas

E primăvară şi e timpul să încercăm noi tendinţe din arta machiajului. Şi deoarece toţi suntem la maxim dornici de soare şi iarbă verde, astăzi machiaj.md îţi va aduce spre apreciere un make-up de seară cu nuanţe galben – verzui.

Pentru realizarea machiajului „Primăvara 2012”, s-au utilizat următoarele produse cosmetice: bază de ochi, bază de faţă, fond de ten, concealer, pudra, fard şi acuarelă pentru pleoape alb, galben, verde şi negru , creion negru, blush de culoarea piersicului, fard cu sclipici, rimel negru, ruj şi creion roz.

Pasul 1. Demachierea şi pregătirea feţei pentru machiaj

Se realizează asemănător ca şi în cazul machiajului pentru Ziua Îndrăgostiţilor.

Pasul 2: Aplicarea fondului de ten şi a concealer-ului

Mai întâi de toate se alege cu mare atenţie nuanţa fondului de ten potrivită tipului de piele, iar mai apoi se aplică pe faţă cu ajutorul unei pensule speciale. În cazul modelului nostru s-a mai folosit şi un concealer în jurul ochilor pentru nivela culoarea pe toată faţa. Concealer-ul se aplică în cantitate mică şi în nuanţa adecvată peste aceea ce doreşti să camuflezi. Din cauza că pielea din zona ochilor este foarte sensibilă, concealer-ul trebuie aşezat punctual cu degetul inelar sau cu o pensulă specială pentru acest produs.

După aplicarea fondului de ten, se aplică puţină pudră translucidă.

Pasul 3: Aplicarea acuarelei de pleoapă

Aceasta este o tehnică specială în arta machiajului care se utilizează pentru a menţine şi intensifica culorile. Mai întâi se aplică în colţul interior al pleoapei acuarela de culoare albă, apoi continuând cu cea galbenă şi verde. Truc: Culoarea galbenă al acuarelei se poate obţine şi prin amestecul culorilor galben şi albastru.


Pasul 4: Aplicarea fardului de pleoape

Fardul de pleoape se aplică deasupra culorilor lăsate de acuarelă în ordinea corespunzătoare. Pentru a crea un efect mai dramatic, make-up artistul a folosit fardul de culoarea neagră în colţul exterior al pleoapelor. De asemenea se aplică pe pleoapa inferioară un creion negru.
Pasul 5: Aplicarea fardului cu sclipici

Pasul 6: Aplicarea eyeliner-ului şi omogenizarea culorilor

Cu ajutorul unei pensule se trage pe pleoapa mobilă un contur pentru a evidenţia machiajul. Iar mai apoi cu ajutorul fardului de culoare verde se omogenizează nuanţele aplicate anterior şi conturul de pe pleoapa fixă.

Pasul 7: Remodelarea sprâncenelor

Sprâncenele se piaptănă în direcţia creşterii lor iar mai apoi se fardează cu ajutorul creionului şi a fardurilor. Este foarte important să se aleagă aceeaşi nuanţă ca şi culoarea părului.

Pasul 8: Aplicarea blush-ului

Pentru acest tip de machiaj s-a ales un blush de culoare piersic – roz.

Pasul 9: Machiajul buzelor

Cu ajutorul creionului s-a evidenţiat forma buzelor, iar mai apoi s-a aplicat un ruj de culoare roz.

Pasul 10: Aplicarea rimelului

Şi iată rezultatul final:

Combinarea machiajului cu accesorii

Şi deoarece primăvara e sezonul celor mai minunate flori, noi am hotărât să înfrumuseţăm acest machiaj cu nişte decoraţii.

Iată ce s-a primit:

Machiaj realizat de Natalia Barbalat
http://www.machiaj.md/members/nataliabarbalat/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *