Machiajul corector – imperfecţiunile buzelor

Nu sunteţi satisfăcută de forma ochilor, a nasului sau a buzelor? Trucurile mici şi eficiente ale machiajul ne ajută să ascundem şi să corectăm anumite imperfecţiuni ale fizionomiei.

Cum corectăm imperfecţiunile buzelor?

1. Buzele mari

Buzele mari pot să pară mai subțiri trasînd un contur cu un milimetru în interiorul buzelor. Evitați folosirea luciului de buze și a rujurilor în culori sidefate și prea deschise la culoare și optați pentru nuanțe naturale. Culorile cele mai potrivite pentru buzele mari sunt: roşu, maro, roz şi cafeniu.

2. Buze subţiri

Buzele subțiri pot obține un efect de volum trasînd un contur cu creionul de buze cu o jumătate sau un milimetru la exteriorul buzei, apoi utilizînd rujurile și luciurile de buze în culori cît mai sidefate, deschise și colorate. Evitați rujurile închise la culoare și mate.

3. Buzele asimetrice

Buzele asimetrice pot fi corectate cu ajutorul unui contur fie în interiorul buzei, fie în exteriorul ei și pe restul buzelor. Specialiștii recomandă rujurile în culori mate. Folosiți puțin fond de ten sau corector pe buza mai groasă și un strop de ruj mai închis la culoare pe buza subțire.

4. Buzele cu colţurile lăsate în jos

Buzele cu colțurile lăsate în jos. Aplicați fond de ten la colțul gurii, apoi desenați conturul buzelor cu un creion, trecînd peste linia descendentă. Pentru a da impresia de alungire și ridicare, conturul buzei inferioare trebuie să fie mai alungit, depășind conturul natural. Conturul buzei superioare trebuie trasat în zona V-urilor buzei, depășindu-le ușor și trebuie întrerupt la colțuri. Evitați rujurile în nuanțe reci și optați pentru rujurile în nuanțe de roșu, roz și bej auriu.

Suplimentar vă propunem să citiţi despre:

Scris de Eugenia H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *