7 sfaturi pentru a arăta bine chiar şi fără machiaj


Machiajul este folosit pentru a pune în valoare anumite trăsături ale feței și pentru a ascunde imperfecțiunile. E știut faptul că puteți să arătați bine chiar și fără machiaj cu condiția să respectați anumite trucuri: alimentaţie corectă, sport și mod de viață cu nivel scăzut de stres.

Pentru a vă menţine frumuseţea naturală, machiaj.md vă îndeamnă să urmaţi următorii paşi:

1.Îngrijiţi-vă faţa şi corpul. Pentru a avea un ten curat şi luminos, pielea are nevoie de o rutină strictă care trebuie să conţină exfoliere, curăţare, tonifiere şi hidratare. Zilnic trebuie să vă spălaţi pe faţă de două ori. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, specialiştii recomandă să alegeţi un demachiant, loţiune tonică şi cremă hidratantă în dependenţă de tipul de piele. Aveţi grijă ca crema dumneavoastră zilnică să aibă un factor de protecţie solară ridicat pentru a vă proteja de efectele nocive ale razelor solare.
Remediu care vă va ajuta să scăpaţi de cearcăne pe termen lung sunt săculeţii de ceai îngheţaţi, feliile de castravete rece, laptele rece sau un cub de gheaţă învelit în tifon. Un masaj periodic vă va îmbunătăţi circulaţia şi vă va relaxa.


2.Odihniţi-vă suficient. Pentru a evita oboseala și stresul mental aveți nevoie de cel puțin 6-8 ore de somn zilnic. Somnul adecvat vă va ajuta să păreţi relaxată şi calmată. Asiguraţi-vă că beţi multă apă şi evitaţi băuturile carbogazoase. Aceste lucruri vă vor ameliora pielea feţei.

3.Alimentaţi-vă corect. Alimentaţia influenţează modul în care pielea arată. O alimentaţie echilibrată vă va ajuta să vă menţineţi tînără şi cu un ten luminos. Pentru a vă menţine luminozitatea feţei e necesar să consumaţi atît vitamine şi minerale pe care le găsiţi în legume şi fructe, cît şi cereale integrale şi carne slabă. Unii specialişti sfătuiesc să ţineţi o dată pe an o cură de detoxifiere.


4.Faceţi multă mişcare şi sport. Exerciţiile fizice sunt importante pentru a fi în formă potrivită. Printre avantajele sportului figurează menţinerea greutăţii dorite şi tonifierea corpului. Esenţială pentru o piele sănătoasă, circulaţia sanguină poate fi îmbunătăţită printr-un ritm alert şi activ al vieţii. E recomandat să faceţi zilnic plimbări lungi.


5.Alegeţi frizura potrivită. Coafura poate schimba dramatic modul în care arătaţi. Pentru ca frizura să vă scoată în evidenţă cele mai frumoase trăsături, valorificîndu-le, alegeţi tunsoarea în dependenţă de forma feţei şi de tipul de păr. Un păr sănătos, strălucitor şi aranjat vă pune în valoare frumuseţea. De aceea, aplicaţi săptămînal o mască potrivită tipului dumneavoastră de păr.


6.Aveţi grijă la detalii. Ţinînd cont de faptul că forma sprîncenelor influenţează foarte mult felul în care arătaţi, e obligatoriu să aveţi grijă să le curăţaţi, să le conturaţi frumos şi să le menţineţi în ordine. Experții afirmă că forma sprîncenelor se alege în funcție de forma feței și de caracteristicele sprîncenelor.

7.Nu uitați să zîmbiți! E știut faptul că zîmbetul este cel mai bun accesoriu al unei femei. Un zîmbet frumos poate face pe oricine să arate bine.

Voi ce paşi urmați pentru a arăta bine fără machiaj?

Scris de Eugenia H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *