Cum să obţii bucle perfecte

Din cele mai îndepărtate timpuri şi până în prezent, părul este un simbol al feminității şi, fără îndoială, un adevărat prieten al seducţiei. Important este felul cum îţi aranjezi coafura, deoarece, aceasta te pune în evidenţă şi îţi acordă încredere pentru a te simţi frumoasă. Şi dacă am ajuns la această idee, atunci cu fermitate putem afirma că buclele conferă femeii un aspect şarmant şi fermecător.

Totuşi, principala întrebare care le frământă pe mii de fete este: cum să obţii bucle perfecte? Secretul unei coafuri lejere şi romantice rezidă, de fapt, în câteva trucuri pe care orice femeie trebuie să le cunoască. Specialiştii în hair-styling recomandă mai multe sfaturi pentru obţinerea unor bucle frumoase.

Sfaturi pentru îngrijire

  • Buclele sunt uşor de obţinut dacă coafezi părul când acesta-i umed. După spălare lasă-l să se usuce natural şi tamponează-l mereu cu un prosop, deoarece părul uscat cu föhnul se poate electriza.
  • Foloseşte un spray de protecţie, pulverizând fiecare şuviţă și aplică o spumă pentru păr de la vârfuri către rădăcina firelor.
  • Împarte părul în porţiuni mici, iar pentru a obţine mai mult volum, fă-ţi cărare pe o parte. Rezultat garantat, mai ales dacă ai părul sensibil.
  • Încearcă să desparţi buclele cu ajutorul degetelor şi nu folosi peria, pentru că le va strica forma.
  • Spray-ul fixativ te poate ajuta ca buclele tale să reziste cât mai mult timp. Fiţi atente să nu exagerați şi pulverizați cu măsură.
  • Fixarea gelurilor, spumelor şi cerii nu trebuie aplicate sub influenţa temperaturilor ridicate, ele încep să se topească şi face ca părul să pară lipicios şi murdar.

Câteva modalități de obţinere a buclelor

1.Bigudiurile

Bigudiurile sunt o metodă veche şi des folosită pentru obţinerea buclelor. Le poți utiliza oricând şi oriunde. Trebuie să ştii că mărimea buclelor vor depinde de dimensiunea bigudiurilor: cu cât acestea sunt mai mari, cu atât vei avea bucle mai largi. Foloseşte o spumă pentru păr şi după ce ai pus toate şuviţele pe bigudiuri aşteptă 40 de minute. Apoi, uscaţi părul pe bigudiuri, buclele vor fi mai pronunţate şi mai rezistente.

Avantajul bigudiurilor, în comparaţie cu alte metode de ondulare, este că nu dăunează părului.

2.Împletituri

O metodă tradiţională, dar încă cu efect pentru obţinerea onduleurilor este împletirea părului în codiţe strânse. Părul, în dependență de volum, se împarte în câte părţi doriţi (două, patru, şase sau chiar și mai multe). Pentru efect durabil şi o bună conturare a şuviţelor, aplică gel sau fixativ şi împleteşte-ţi părul de cu seară. Dimineaţa, după ce desprinzi părul, foloseşte din nou un fixativ moale. O modalitate simplă, dar foarte eficientă pentru buclele tale, deoarece acestea pot avea mereu forme diferite, în dependenţă de împletitura dorită.

3.Ondulatorul

O tehnică mai modernă şi mai rapidă a buclelor este ondulatorul! Ca şi în cazul bigudiurilor, trebuie să alegi diametrul acestuia în funcţie de mărimea buclelor pe care vrei să le obţii. Dacă îţi doreşti bucle mari, cel mai potrivit ondulator de păr este cu diametrul între 3 şi 5 cm, iar pentru buclele mai mici, optează pentru un diametru între 2 şi 2,5 cm. Un păr sensibil sau vopsit nu trebuie ondulat la mai mult de 90 C. Ondulatoarele de păr cu efect mai puţin amenințător sunt cele ceramice.
Nu se recomandă să folosiţi ondulatorul pe părul umed.

4.Balsam şi gel pentru bucle


Dacă natura te-a înzestrat cu păr buclat, o aranjare perfectă ar fi ideal pentru creţii tăi. Aplică pe păr câteva picături de balsam cremă şi conturează atent buclele pornind de la vârfuri. Dacă vrei un efect de bucle mai strânse, adaugă şi puţin gel pentru fixare. De dorit să lăsaţi părul să se usuce natural şi nu-l pieptănaţi. Totodată, trebuie să aveţi şi o îngrijire adecvată, deoarece părul are nevoie de multă hidratare, folosiţi zilnic balsam, iar săptămânal, măşti hidratante pentru păr.

Buclele romantice şi seducătoare au fost mereu în centrul atenţiei, aducându-i femeii senzaţii tari şi rafinament în aspectul ei.

Indiferent ce metodă veţi folosi, buclele înseamnă delicateţe!

Autor: Adelina Sochircă

Poze cu bucle:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *