7 greşeli frecvente de îngrijire şi machiaj

Îngrijirea corpului şi a părului trebuie să fie nişte proceduri regulate în viaţa fiecărui dintre noi. De multe ori ne lăsăm duşi de rutină şi nici nu ne întrebăm dacă facem corect ceea ce facem. Crezînd că unele acţiuni ale noastre sunt îndreptate spre a deveni mai frumoase, nici nu ne dăm seama că rezultatul e total opus.

Vă prezentăm mai jos cîteva exemple de acest fel, nişte greşeli pe care zilnic le comit majoritatea dintre noi.

1.Nu înlocuiţi crema de ras cu gelul de duş

Textura bogată a cremei de ras reduce frecarea dintre aparatul de ras şi piele, conţine diferite vitamine şi alte componente care hidratează pielea, previne iritarea acesteia. Gelul de duş e destinat pentru a îndepărta impurităţile de pe suprafaţa pielii şi nu are nici o atribuţie cu procedura de ras.
Nu vă leneviţi, şi aplicaţi produsul corect care corespunde fiecărei proceduri.

2. Produsele pentru conferirea luciului şi a volumului nu se aplică pe părul ud


Dacă doriţi să folosiţi la maximum capacităţile mousse-lui preferat, a spay-ului de strălucire sau a gelului de păr, aplicaţi-le pe părul uscat sau puţin umed.
Părul uscat e mai poros decît cel ud, astfel produsele respective se ţin mai bine de firele de păr şi îşi pot îndeplini cu brio funcţia pe care o au.

3.Nu frecaţi părul ud cu prosopul

Mişcările haotice pe care le faceţi cu prosopul poate să distrugă cuticula părului, cauzînd aspectul creţ şi rebel, de asemenea părul devine greu de aranjat.
Înveliţi-vă tot părul cu un prosop şi apăsaţi uşor cu palmele pentru a ajuta să absoarbă apa cît mai mult posibil. Apoi folosiţi un pieptene pentru a desluşi încurcăturile.

4. Combinaţi corect culoarea sprîncenelor cu cea a părului


Odată ce vă schimbaţi culoarea părului aveţi grijă şi de sprîncene. Diferenţa dintre ele nu trebuie să depăşească 2-3 tonuri. Dacă vă vopsiţi acasă, ştergeţi vopseaua de pe sprîncene la fiecare 5 minute pentru a vedea dacă vă convine culoarea. Iar dacă doriţi o nuanţă mai întunecată, atunci mai aplicaţi un strat de vopsea pe ele.
Dar odată ce sprîncenele au obţinut o culoare portocalie, neagră sau albastră nu mai poţi da înapoi.

5. Nu se aplică fardul de pleoape după rimel


Trebuie să învăţaţi să aplicaţi atent rimelul pentru că acesta e ultimul pas la machiaj. Dacă nu vă reuşeşte nicidecum să aplicaţi rimelul fără să atingeţi pleoapa, puteţi aplica un strat de rimel, după care vă fardaţi pleoapele şi la final aplicaţi rimel doar pe vîrfurile genelor, pentru a acoperi particulele de fard de pleoape care au căzut pe gene.

6. Nu pulverizaţi parfumul direct pe păr


Cele mai multe parfumuri conţin alcool, iar alcoolul usucă părul. Dacă doriţi o adiere a părului cu parfumul preferat, pulverizaţi parfumul pe palme şi bateţi de cîteva ori pentru ca să se evapore alcoolul, după asta treceţi cu degetele prin păr.

7.Nu conturaţi buzele înainte de aplicarea rujului


După multe dispute între cei mai renumiţi make-up artişti s-a ajuns la concluzia că conturul buzelor se face doar după aplicarea rujului. Creionul va aluneca mai lin pe buzele vopsite decît pe cele uscate, lăsînd un contur mult mai natural.
Folosiţi un creion care se potriveşte cu nuanţa rujului, nici într-un caz creionul nu trebuie să fie prea întunecat.

Dar tu ce părere ai despre aceste greşeli? Ai comis măcar una dintre ele?
Scris de Svetlana C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *