Machiajul corector – defectele formei nasului

1.Nasul lung

Nasul lung va fi acoperit pe vîrf și pe rădăcină cu un fond de ten mai închis și cu o pudră la fel de închisă. În cazul unui nas lung și lățit, fondul de ten și pudra de nuanțe mai închise se aplică și pe părțile laterale. Sprîncenele trebuiesc să fie cît mai apropiate de ochi și mai puțin arcuite.

2.Nasul mare

Nasul mare (grecesc) va fi colorat cu două tonuri mai închise decît culoarea tenului și se va scurta prin umbre. Evita să-ţi ţii fruntea descoperită, coafura ideală este cea cu un breton mai umflat, des, cît şi parul ondulat, creţ.

3.Nasul turtit

Nasul turtit. Scurt și cu părțile laterale extinse în lățime, nasul turtit se maschează aplicînd o nuanță de fond de ten mai închisă la culoare și puțină pudră pe părțile laterale ale nasului. Fondul de ten mai deschis la culoare sau loțiunea iluminatoare se aplică pe mijlocul nasului. Sprîncenele trebuiesc pensate cît mai aproape una de cealaltă în formă unghiulară.

4.Deviaţia de sept

Deviaţia de sept. Pe zona afectată care iese în afara liniei standard a nasului se aplică un fond de ten mai închis la culoare, iar pe zona opusă un fond de ten mai deschis. Cu ajutorul unei pudre culorile pot fi estompate între ele.

5.Nasul mic

5. Nasul mic va fi acoperit cu un fond de ten mai deschis la culoare pe părțile laterale și pe partea mediană, apoi se va aplica o pudră iluminatoare. Sprîncenele trebuie pensate mai subțiri și cu o distanță puțin mai mare între ele.

Suplimentar vă propunem să citiţi despre:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *