Idei de coafuri pentru păr mediu în 2012

Nu e nevoie să ai parte de păr lung pentru ați face coafuri demne de invidiat. Hair-stiliștii afirmă că avantajele părului mediu, cel mai des întîlnit, sunt lejeritatea de-al îngriji și diferitele tipuri de tunsori și coafuri care pot fi adaptate.

Vă propunem 4 coafuri potrivite pentru părul mediu pe care le puteți face acasă.

1.Împletitură lejeră

Împletitură lejeră. Înainte de a începe împletitura, aplicaţi spumă de păr pe întreaga lungime a părului pentru a da volum. Apoi pieptănaţi părul spre spate păstrîndu-i volumul şi împărţiţi părul în 3 părţi egale pentru a realiza împletitura clasică. Pentru a oferi o tentă de naturaleţe şi lejeritate, lăsaţi cîteva fire de păr libere şi rebele care să încadreze faţa.

2.Coadă de cal

Coadă de cal. Cool, drăguţă, stilată şi simplă, coafură coadă de cal este cea mai iubită, fiind o opţiune foarte comodă şi rapidă atunci cînd eşti în mare grabă. Trageţi părul drept, ondulat sau cu volum mult pe spate şi prindeţi-l jos la baza gîtului sau mai sus pentru a da mai multă eleganţă. Legaţi părul cu un elastic în culoarea părului. Vîrfurile pot fi ondulate, nearanjate sau drepte. Puteţi lăsa cîteva şuviţe libere pentru a vă încadra faţa natural. Subliniind trăsăturile feţei, această coafură conferă un aer tineresc şi proaspăt.

3.Coc de balerină

Coc de balerină. Cocul simplu se potriveşte oricărui tip de păr, drept sau ondulat. Prindeţi părul într-o coadă de cal. Dacă optaţi pentru cărare la mijloc, nivelul cozii de cal trebuie să fie puţin deasupra cefei. Separaţi coada de cal în partea superioară şi partea inferioară. Pentru a da un aspect neterminat cocului, îndoiţi partea superioară în jos şi prindeţi-o la baza cozii de cal cu ace de păr. Apoi, răsuciţi partea inferioară a cozii de cal în jurul bazei cocului şi prindeţi-o la bază cu ace de păr. Pentru a da un plus de strălucire coafurii, puteţi aplica un spray de luciu pentru păr.

4.Bucle

Bucle feminine şi drăgălaşe. Pentru a crea mai uşor buclele, împărţiţi părul în cîteva secţiuni. Rulaţi pe placă cîte o şuvită de grosime medie pornind de la vîrfuri pînă ajungeţi la rădăcini. Sustrageţi placa cu grijă să nu stricaţi forma buclei. După ce buclele capătă formă, răsfiraţi onduleurile cu ajutorul degetelor pe care aţi pulverizat un produs de susţinere. Pentru a lăsa fruntea şi faţa să capete cît mai multă luminozitate, faceţi cărarea pe mijloc.

Dacă aveţi părul lung atunci vă recomandăm articolul Idei de coafuri pentru păr lung în 2012.

Voi ce alte coafuri pentru păr de lungime medie cunoaşteţi ? Aşteptăm ideile voastre în comentariile de mai jos.

Scris de Eugenia H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *