5 trucuri de machiaj pentru a arăta mai tânără

Machiajul este o adevărată maşină a timpului! Orice profesionist va fi de acord cu afirmaţia că machiajul le fac pe femei să arate mai tinere şi mai proaspete. Dar, mulţi dintre ei realizează că dese ori machiajul nu face altceva decât să ne arate mai bătrâne, asta în cazul în care nu folosim produsele corecte.

Machiaj.md vă va dezvălui tehnicele machiajului care vă vor ajuta să arătaţi mai tinere sau mai în vârstă:

1.Fardul de obraz

Nuanţele întunecate ale fardului de obraz vă fac să arătaţi mai în vârstă.


Pronunţarea obrajilor cu ajutorul fardurilor fac faţa mai rafinată, dar, totodată culorile închise, îmbătrânesc imaginea feţei. Tinereţea se asociază mereu cu culori luminoase, de aceea alegeţi nuanţe de roz sau piersic ale fardurilor de obraz pentru a arăta mai tinere. Atunci când doriţi să acordaţi luminozitate pielii, vă sfătuim să frecaţi un strop de luciu de buze pe partea de sus a obrajilor, după ce aţi aplicat fardul.

2.Fondul de ten

Aplicarea unui strat gros de fond de ten vă îmbătrâneşte imaginea.


Aplicarea straturilor groase de fundaţie şi de machiaj de mascare sunt nişte mijloace de a vă adăuga câţiva ani în plus. Cosmetica se grămădeşte între riduri, ceea ce le pronunţă şi mai mult. Astfel faţa se transformă într-o mască lipsită de viaţă. Dacă vă doriţi să arătaţi mai tinere renunţaţi la fondurile cu textură groasă în favoarea celor mai fluide. Dacă aveţi pielea foarte uscată amestecaţi fondul de ten cu puţină cremă hidratantă.

3.Textura rujului şi a fardurilor de ochi

Rujurile şi fardurile de ochi mate vă adaugă în vârstă.


Textura mată şi culorile închise ale produselor cosmetice vă arată mai mature şi vă lipsesc faţa de volum. Dar nu vă grăbiţi să cheltuiţi banii pe produsele ieftine foarte strălucitoare, acestea se estompează şi nu vă avantajează nici într-un mod. Alegerea trebuie să se oprească la produsele cu un luciu natural, care difuzează uşor lumina şi nu evidenţiază ridurile, chiar şi pe cele mimice. Iar rujurile umede vă vor arăta buzele mai proaspete şi mai voluminoase.

4.Dermatograful

Evidenţierea ochilor cu dermatograf negru profund vă îmbătrâneşte.


La moment tehnica smokey eyes se bucură de o popularitate foarte largă, toată lumea adoră să sublinieze colţul interior al pleoapei cu un creion negru. Această tehnică cu siguranţă arată impresionant dar vă face mai mature, şi accentuează înroşirea ochilor. Culorile mai puţin profunde fac ochii să arate mai albi şi îmbunătăţesc luminozitatea lor.

5.Luciul de buze

Surplusul de luciu de buze vă poate trăda vârsta pe care o aveţi.


Fetele tinere pot aplica luciu de buze atât cât doresc, fără să se gândească că acesta se poate grămădi în colţurile buzelor sau poate trece peste conturul lor. Femeile mai în vârstă însă, vor accentua ridurile din jurul buzelor dacă vor aplica prea mult luciu. Pentru un efect de buze mai plinuţe aplicaţi luciul doar pe mijlocul buzelor.

Dacă vrei să pari mai matură aplică:

  • Ruj de nuanţe cafenii;
  • Fonduri de ten palide;
  • Creion de ochi negru profund;
  • Farduri de ochi albastre.

Dacă vrei să pari mai tânără:

  • Aplică farduri deschise în colţul intern al ochilor şi sub sprâncene;
  • Foloseşte farduri de obraz de culori roze, persic, coral;
  • Aplică bronzer auriu pe linia maxilarului şi a gâtului;
  • Răsuceşte bine genele.
Dar care sunt secretele voastre de machiaj pentru a arăta mai tânără? 

Autor: Svetlana C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *