Cum să îţi alegi corect culoarea părului

Pentru a lăsa o impresie bună femeile au nevoie de perfecţiune în tot. Un păr frumos depinde de frizură şi de culoarea acestuia. Să alegi corect culoarea părului nu este la fel de uşor ca pur şi simplu să alegi o culoare care îţi place.
Sunt careva factori care nu trebuiesc neglijaţi în alegerea culorii pentru păr.

 

Îţi propunem câţiva paşi care te vor asigura că faci alegerea corectă:

1. Determină ce culoare al tenului ai.

 • Dacă ai tenul de culoare întunecată ţi se potrivesc culorile închise de păr. Să nu alegi niciodată o culoare mai deschisă decât tenul tău deoarece rişti să arăţi artificial.
 • Dacă ai pielea de nuanţă roz, evită gama culorilor roşii sau galben auriu. Culorile cenuşii te vor ajuta să neutralizezi tonul pielii.
 • Dacă tenul tău e extrem de palid nu opta pentru culoarea neagră sau alte culori întunecate deoarece acestea nu fac altceva decât să te arate şi mai deschisă la culoare decât eşti.
 • Dacă ai pielea de nuanţă galbenă evită tonurile de auriu, portocaliu sau galben. Apelează la culori reci şi profunde, aşa ca roşu sau maro.

2. Alege o culoare pentru păr dacă corespundeţi celor mai multe criterii:

Nuanţe de şaten

 1. Părul tău are o culoare de cafeniu deschis. Aceasta ar fi o schimbare minoră, o aprofundare de culoare a părului tău actual.
 2. Vrei o culoare uşor de întreţinut. Întreţinerea culorilor cafenii necesită efort şi cheltuieli minime.
 3. Părul tău este deteriorat. Aceste nuanţe reflectă bine lumina, astfel părul uscat şi cu rupturi nu va fi atât de evident.
 

Nuanţe de roşu

 1. Ai tenul feţei de un roz deschis. Culoarea roşie a părului nu se potriveşte persoanelor cu ten galben sau roşietic.
 2. Părul tău este în stare bună. Dacă părul tău e uscat sau deteriorat moleculele din vopseaua roşie nu îi va permite părului să se regenereze.
 

Nuanţe de blond

 1. În copilărie ai fost blondă. La maturitate culoarea părului poate că s-a schimbat pe când tenul rămâne de aceeaşi culoare, care se potriveşte nuanţelor blonde.
 2. Vă puteţi permite întreţinerea regulată. Aceste culori sunt cele mai scumpe la întreţinere. Aveţi nevoie de vopsea bună care să nu deterioreze părul şi diferite produse pentru menţinerea culorii.
 

Culoarea neagră

 1. Ai tenul feţei mai întunecat. Negrul se potriveşte persoanelor cu ten închis sau de culoarea fildeşului.
 2. Eşti absolut sigură că vrei păr negru. Este cea mai grea culoare de obţinut, odată ce aţi ajuns la negrul pe care vi l-aţi dorit e aproape imposibil să schimbi culoarea fără a-l deteriora.
 

3. Determină ce culoare de îmbrăcăminte ţi se potriveşte cel mai bine.

 • Dacă arăţi bine în roşu, oranj, galben auriu sau olive, ţi se potrivesc tonurile calde de păr, cum ar fi blond auriu, maro auriu, roşcat.
 • Dacă ţi se potrivesc bine culori ca albastru regal, verde, negru, fuchsia atunci culorile tale de păr trebuie să fie reci. Astfel de nuanţe sunt blondul cenuşiu, maro cenuşiu, culoarea platinei, negru profund.
 • Daca arăţi bine în roşu, violet, gri, culoarea cărbunelui atunci ţi se potrivesc tonuri neutre ca blond de nisip, blond bej, maro ciocolată şi mahon.

Acest lucru va fi direct legat de culoarea părului pe care trebuie să o alegi.

Precauţii în timpul vopsirii părului:

 • Nu poţi merge de la extremă de culoare a părului la alta (de la blond la negru);
 • Când vă vopsiţi părul pentru prima dată nu o faceţi de una singură. Apelaţi la serviciile unui profesionist.
 • Păstraţi o limită în vopsirea părului, deoarece altfel îl puteţi deteriora.

La alegerea unei noi culori pentru părul tău ţine minte: să nu alegi o culoare care îţi place dar una care să te completeze.

Sursa: www.wikihow.com
Tradus de: Svetlana C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *