Ce spune faţa despre sănătatea ta

Mecanism complex şi inteligent, organismul trage semnale de alamă atunci cînd apare o problemă. Organele sunt în legătură directă unele cu altele constituind un flux continuu de energie care circulă prin organism ajungînd la organe şi mai apoi pe faţă.

Medicina tradiţională chineză susţine că faţa şi culoarea ei furnizează indicii despre orice afecţiune internă a organismului. Astfel, pentru a cunoaşte mai bine starea sănătăţii noastre, e nevoie de o privire mai atentă în oglindă.

Conform teoriilor chinezeşti şi experienţelor acumulate de-a lungul anilor, doctorii chinezi utilizează metoda “Observarea în 5 culori” pentru a depista simptomele anumitor boli după culoarea feţei. Mai mult, aceste 5 culori sunt în strînsă legătură cu 5 organe interne. Machiaj.md vă propune o scurtă prezentare a celor 5 culori ale feţei care indica o stare de boală :

  1. Albul prezice bolile de plămîni. Faţa pală indică insuficienţă venoasă şi incapacitatea corpului de a produce sînge.
  2. Galbenul indică bolile de splină. Faţa cu nuanţe de galben arată că splina şi stomacul nu funcţionează perfect.
  3. Roşul dezvăluie bolile de inimă.
  4. Verdele închis prezice bolile de ficat. Faţa de un verde închis dezvăluie că sîngele nu circulă bine şi că corpul suportă deseori dureri.
  5. Negrul indică boli de rinichi. Culoarea neagră a feţei arată un obstacol în circulaţia sîngelui şi semnifică o stare foarte critică a sănătăţii.

Fiecare componentă a feţei trage un semn de alarmă în cazul unei boli ascunse în corp. Pentru a fi capabil de a descifra faţa trebuie să cunoşti harta feţei.

Ochii


Ochii, partea de sub ochi şi zona dintre sprîncene pot reflecta rinichii şi ficatul. Dacă zona de sub ochi este umflată, înseamnă că rinichii nu funcţionează normal şi corpul reţine prea mult fluid. Îngălbenirea albului ochilor şi ridurile fine dintre sprîncene apărute prematur sugerează că ficatul lucrează din greu din cauza regimului de viaţă nesănătos.

Nasul

Nasul reprezintă inima şi pancreasul. Dacă vîrful nasului este mai umflat ca de obicei înseamnă că inima riscă să fie acoperită de grăsimi. E necesar să revizuieşti alimentaţia zilnică şi adopţi o dietă sănătoasă.

Obrajii

Obrajii reprezintă starea de sănătate a plămînilor. Pomeţii roşcaţi, grăsuni şi cu pete sunt semnul unor infecţii ale aparatului respirator.

Gura


Gura indică afecţiunile întregului tract digestiv (stomac şi intestine). Zonele albe sau puţin pătate de pe buze trădează o infecţie intestinală. Buzele umflate sau mai deschise la culoare ca de obicei e semnul unei circulaţii sangvine foarte slabă în regiunea intestinală. Paloarea buzei superioare anunţă dureri de stomac din cauza produselor acidulate.

Zona din jurul gurii

Zona din jurul gurii reprezintă starea organelor sexuale. Adîncitura de deasupra buzelor are o legătură cu uterul şi ovarele la femei şi cu prostata şi organele genitale la bărbaţi. Liniile orizontale şi petele adînciturii ar putea însemna probleme de infertilitate.

Bărbia


Bărbia este asociată cu sistemul hormonal şi glandele. Prezenţa erupţiilor acneice şi a petelor roşii în jurul bărbiei ar putea indica un dezechilibru hormonal cauzat de producerea a prea mult estrogen sau testosteron în organism.

Zona T

Aspectul lucios al zonei T este un semn că organismul este supraîncărcat cu grăsimi pe care încearcă să le elimine prin piele.

E nevoie să acorzi mai multă atenţie înfăţişării tale pentru a observa toate schimbările bruşte ale feţei. Citeşte ce îţi transmite faţa şi ai grijă de sănătatea ta în fiecare zi!

Scris de Eugenia H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *