Aloe Vera, beneficiile ei asupra frumuseţii

Originară din Africa de Nord, aloe vera este o plantă vivace cu multiple beneficii asupra frumuseţii. Frunzele de aloe vera conţin un gel mucilaginos şi lipicios, extras din parenchimul frunzelor şi un latex galben extras din stratul exterior al frunzelor. Aloe vera conţine mai mult de 75 de compuşi nutritivi şi alţi 200 de componenţi, printre care 20 minerale, 18 aminoacizi şi 12 vitamine.
Datorită calităţilor lor, sucurile şi gelurile de aloe vera sunt folosite cu succes în compoziţia produselor cosmetice având efect antiinflamator, calmant, de tonifiere, de hidratare şi de protecţie a pielii.

Aloe vera poate fi folosită în domeniul frumuseţii pentru:

 • creme faciale;
 • gel contra arsurilor solare;
 • vindecarea şi ameliorarea rănilor şi zgârieturilor minore;
 • tratamentul acneei şi al comedoanelor;
 • îndepărtarea vergeturilor din timpul sarcinii;
 • regenerarea de noi celule ale pielii;
 • sănătatea scalpului şi a părului;
 • prevenirea şi estomparea ridurilor;
 • îndepărtarea mătreţei;
 • loţiuni calmante după bărbierit;
 • deodorant.

Beneficiile aloe vera asupra părului

Aloe vera conţine principalele vitamine (vitamina A, B, E) şi minerale (fosfor, potasiu, calciu, fier, zinc) indispensabile pentru a avea un păr sănătos şi frumos. Recomandată pentru părul tern şi uscat, această plantă are calitatea de a activa microcirculaţia, de a favoriza reproducerea celulară la nivelul scalpului, de a închide porii şi de a întări rădăcina părului.

De asemenea, ea acţionează asupra fibrelor capilare şi a vârfurilor despicate, revitalizându-le şi hidratându-le. Datorită elementelor sale nutritive, aloe vera protejează părul de factorii externi (soarele, vântul, poluare, colorarea, apă sărată a mării). În urma utilizării produselor cu conţinut de aloe vera, părul se descâlceşte mai uşor, capătă volum şi devine mai strălucitor şi mai suplu.

Beneficiile aloe vera asupra pielii

Această plantă medicinală reprezintă ingredientul principal pentru un ten hidratat, suplu, dezinfectat şi strălucitor. Aloe vera uniformizează aspectul pielii, eliminând celulelor moarte şi favorizând procesul de producere a celulelor noi. Această reproducere celulară activată încetineşte considerabil îmbătrânirea. Datorită vitaminelor, mineralelor şi acizilor graşi cu efect antiinflamator, ea combate acneea şi usucă coşurile.

Accelerând producerea de celule fibroase, responsabile de fabricarea colagenului, gelul de aloe vera netezeşte ridurile, ameliorează efectele oboselii şi tonifică tenul. Aloe cicatrizează rănile datorită substanţelor antibacteriene. Astfel, această plantă este utilizată pentru vindecarea unor afecţiuni ale pielii, inflamaţii, arsuri şi tăieturi uşoare. Frunzele de aloe au un PH identic cu cel al pielii, adică PH5.

Vă propunem câteva măşti cu aloe vera făcute acasă:

 • Mască pentru ten. Puneţi la congelat într-o folie de plastic timp de două săptămâni frunze proaspete de aloe vera tăiate mărunt. Preparatul de consistenţa unui jeleu se aplică pe faţa dată cu cremă şi se lasă 15 -20 minute, apoi se spală cu apă rece. După 3 utilizări se aplică doar jeleul fără cremă în prealabil. După o lună şi jumătate de tratament, tenul va căpăta un aspect proaspăt şi luminos.

 • Mască pentru păr. Amestecaţi o jumătate de lingură de gel de aloe vera cu o linguriţă cu zeamă de lămâie şi puţin şampon. Masează-ţi scalpul cu gel de aloe vera şi lăsaţi-l să acţioneze 10 minute. Apoi clătiţi cu amestecul prezentat mai sus. După această procedură şamponaţi părul în mod normal.
 • Masaţi faţa cu gelul unei frunze de aloe. După 15 minute, spălaţi faţa cu apă călduţă. Tenul devine curat şi hidratat.

Scris de Eugenia H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *