Totul despre extensii de păr

Alungirea părului este o tehnică avansată, folosită pe larg pentru a schimba radical imaginea fără ca părul să arate artificial.
Cu ceva timp în urmă extensia părului era un răsfăţ doar pentru celebrităţi şi oamenii bogaţi, acum însă, fiecare poate beneficia de această procedură pentru a-şi schimba propriul stil.

Tipurile de extensii de păr

Extensii de păr cu clipsuri (clip-on)

Sânt cele mai uşor de ataşat şi nu necesită ajutorul unui stilist. Pentru a aplica extensiile cu clipsuri trebuie să divizaţi bine părul, şi să le prindeţi începând de la ceafă ridicându-vă spre creştet. Numărul de clame depinde de volumul pentru care optaţi să-l obţineţi. Avantajul constă în posibilitatea de a ataşa şi a scoate apoi extensiile cu un efort minim.

Extensii de păr cu adeziv

Acest tip de extensii se alipesc de la rădăcina firelor de păr cu ajutorul unui agent de unire, care încadrează pe cât e posibil extensia în părul natural. În practică se utilizează mai multe tipuri de adezive pentru extensii, dar printre cele mai populare sunt adezivul pe bază de cheratină şi adezivul pe bază de ceară. Adezivul pe bază de cheratină permite extensiilor să se menţină până la 6 luni, iar cel pe bază de ceară până la 4 luni.

Extensii de păr cusute sau împletite

Această metodă presupune alipirea extensiilor de păr prin intermediul unei împletituri mici ascunse. Mai întâi se împleteşte o şuviţă dea lungul capului, iar mai apoi se coase de ea extensiile de păr. Acest tip creează un efect natural şi adaugă greutate părului. Însă dezavantajul acestei metode este că se usucă mai greu la nivelul unde s-a făcut împletitura, şi se menţin în părul natural doar 2-3 luni.

Extensii de păr din pene

Este o tendinţă nouă în domeniul extensiilor de păr. Acestea se foloseşte pentru a înfrumuseţa părul fără ca să fie supus unor astfel de proceduri ca ţesutul, lipire, vopsire. Majoritatea extensiilor de acest tip sunt fabricate din pene de cocoşi, struţi şi fazani. Culorile disponibile diferă de la natural până la toate nuanţele curcubeului.

Calitatea şi tipurile de păr folosit în extensii

Extensiile de păr sunt confecţionate dintr-o gamă largă de fibre sintetice şi din păr uman, uneori se utilizează chiar şi păr de cal.

  • Părul sintetic este în general mai ieftin decât cel uman şi se poate găsi într-o gamă largă de texturi şi culori, de la naturale până la cele mai extravagante.
  • Părul natural însă, este mult mai rezistent la temperaturi înalte. Deci îndreptarea termică sau ondularea va constitui o opţiune doar pentru extensiile din păr natural.
După calitate se deosebesc:
  • Păr virgin ne indică faptul că părul nu a fost vopsit sau prelucrat în nici un fel.
  • Păr Remy, acesta este mult mai lung şi mai strălucitor datorită prelucrării intensive cu cheratină.
  • Dublu prelucrat este cel mai scump tip de păr utilizat la confecţionarea extensiilor deoarece este supus unei prelucrări speciale. Toate firele de păr sunt de aceeaşi lungime şi grosime.

Îngrijirea extensiilor


Extensiile de păr sunt uşor de îngrijit, se spală la fel ca cel natural, cu unele indicaţii. De obicei se recomandă un şampon uşor sau chiar unul pentru spălarea perucilor. Extensiile combinate din păr natural şi artificial necesită o atenţie deosibită în cazul coafării. Temperaturile înalte pot topi firele de păr artificial. În timpul pieptănatului acordaţi atenţie locului unde s-au ataşat extensiile.

Dezavantaje

În timp ce extensia de păr poate fi o modalitate uşoară de a obţine o coafură lungă şi cu volum instantaneu, există unele dezavantaje care trebuiesc luate în considerare. Extensiile pot deteriora părul din cauza adezivului care este folosit pentru ataşarea lor. După îndepărtarea extensiilor capetele firelor de păr proprii rămân deteriorate. În plus, extensiile de păr lungi sau groase pun sub presiune foliculii părului la nivelul scalpului.

Pentru a minimiza daunele care pot fi cauzate de extensiile de păr, apelaţi la un profesionist cu experienţă care foloseşte mai puţine produse dăunătoare. Între extensii ar fi bine să faceţi o pauză pentru ca părul să se regenereze.

Deja ai încercat această metodă? Atunci scrie mai jos ce impresii ţi-a lăsat!

Autor: Svetlana C.

One Reply to “Totul despre extensii de păr”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *