10 motive ca să alegi masajul facial

Unul din cele mai populare tratamente de frumuseţe din toate timpurile este considerat  masajul facial. Anume el are menirea de-a încetini procesul de îmbătrânire şi a reda un aspect mai tânăr feţei.  Masajul poate fi practicat începând cu vârsta de 25 de ani, astfel se va asigura tonifierea muşchilor feţei.
Durata masajul facial trebuie să fie de 15-20 de minute, iar mişcările efectuate cu blândeţe. Cu cât vârsta este mai înaintată, cu atât mişcările vor creşte în intensitate.

Cum se procedează


Un masaj facial se începe întâi de toate prin curăţarea feţei cu exfoliant sau o mască. După această procedură faţa este curată şi pregătită pentru un masaj de hidratare. La masarea feţei se va folosi orice fel de cremă sau ulei vegetal, iar mişcările vor fi efectuate  în sus şi spre exterior cu toate părţile mâinilor, inclusiv palmele şi degetele.

Masajul facial implică întreaga faţă, inclusiv frunte, nas, ochi, gură, bărbie, obraji, tâmple, gât, decolteu, urechi. În jurul ochilor se va masa cu prudenţă, deoarece pielea din această regiune este mai delicată şi mai subţire decât în alte zone ale feţei. După finisarea masajului uleiul trebuie eliminat  pentru ca  faţa să rămână  curată şi relaxată.

 

Efectele masajului facial

  1. Are efect de calmare la nivelul feţei.
  2. Oferă elasticitate şi supleţe tenului.
  3. Întăreşte musculatura feţei.
  4. Ajută la ridicarea pomeţilor.
  5. Reduce ridurile, în special cele de expresie.
  6. Ajută la relaxarea şi detensionarea întregului organism.
  7. Stimulează circulaţia şi înlătură impurităţile.
  8. Curăţă în profunzime celulele moarte de la suprafaţă.
  9. Este utilizat pentru a scăpa de stres, dureri de cap, migrene.
  10. Scade anxietatea şi poate ameliora stare de spirit negativă. Un masaj facial de relaxare ajută la reducerea suferinţei psihologice.

Cu toate că masajul facial este o excelentă terapie pentru eliberarea tensiunii şi stimulării pielii, el nu este indicat atunci când există tăieturi deschise, răni, inflamarea pielii, acnee severă , eczeme, afecţiuni ale pielii sau arsuri solare.

Autor: Larisa Birca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *