Tratamente naturiste pentru par

Părul are nevoie de îngrijire continuă, de hidratare şi protecţie, căci produsele şi accesoriile de coafat pot distruge firul de păr. Cu conţinut 100% de produse naturale care nu afectează părul, numeroasele reţete home-made de îngrijire a părului sunt uşor de realizat şi deloc costisitoare.

Machiaj.md vă propune cîteva tipuri de măşti pentru fiecare tip de păr:

Măştile pentru păr gras

Măştile pentru păr gras sunt concepute pentru a îndepărta excesul de sebum, fără a usca și a deshidrata părul.

1. Mască din iaurt şi zeamă de lămîie. Amestecul a două linguriţe de iaurt cu două linguriţe de suc proaspăt de lămăie se aplică pe păr. După 10 minute, părul se clăteşte.

2. Amestecul a 50g de coada calului, 50g de frunze de mesteacăn şi 50g de cimbru se fierbe la foc încet timp de 20 minute în 3-4 litri de apă. După şamponare, loţiunea obţinută se aplică pe păr, masînd pielea capului.

3. Amestecați o lingură de miere, un gălbenuș, zeama de la jumătate de lămîie și o lingură de apă. Masca rezultată se aplică pe părul umed, proaspăt spălat, se lasă să acționeze 15 minute, apoi se clătește.

Măştile pentru păr uscat

Măştile pentru păr uscat au menirea de a oferi strălucire și de a preveni ruperea părului, facîndu-l moale și plăcut la atingere.

1. Mască cu uleiuri naturale. Amestecaţi aceeaşi cantitate de ulei de migdale dulci, ulei de palmier, ulei de măsline şi ulei de ricin. Amestecul obţinut se aplică pe toată lungimea firului de păr cu 2 ore înainte de spălarea obişnuită a părului.

2. Mască cu maioneză. Amestecul a două linguri de maioneză şi sucul unei lămîie proaspete se aplică pe toată lungimea părului timp de 20 minute înainte de şamponare.

3. Amestecați 1-2 gălbenușe de ou, 2 linguri de miere, 3 linguri de ulei de măsline si sucul unei lămîi. Aplicați amestecul obținut pe toată lungimea părului și acoperiți capul cu celofan. După 30 de minute, clătiți și șamponați părul în mod normal.

4. Mască cu avocado. Amestecul unei pulpe de avocado, a unui gălbenuș de ou și a două linguri de ulei de jojoba se aplică pe păr, se lasă să acționeze 30 de minute și apoi se clătește.

Măşti pentru favorizarea creşterii părului

1. Sucul obţinut prin strivirea unui mănunchi de hrenită se aplică pe toata suprafaţa pielii capului şi se clăteşte după 10 minute cu apă caldă din abundenţă.

2. Loţiunea obţinută prin fierberea într-un litru de apă a 50 g de tei şi lăsată 5 minute acoperită poate fi folosită pentru clătirea părului.

3. În 2 litri de apă se fierb timp de 15 minute 2 mâini de frunze de nuc şi se acoperă pe parcursul a 2 ore. Loţiunea obţinută se aplică pe păr cu 10 minute înainte de şamponare.

Măşti contra căderii părului:


1. Amestecul a 5g de frunze de nuc şi 100g de salvie de pădure obţinut prin fierberea într-un litru de apă timp de 15-20 minute, se aplică pe pielea capului o dată pe zi.

2. O lingură de cimbru se fierbe într-o cană. Lichidul filtrat se masează pe pielea capului în fiecare dimineaţă şi seară.

3. Se amestecă o lingură de miere de albine, o lingură de ulei de ricin, o lingură de usturoi pisat și stors, un gălbenuș de ou și puțin șampon. Masca rezultată se aplică pe părul bine spălat și se acoperă cu un prosop. După 30 de minute, părul se clătește și se șamponează în mod normal. Acest tratament se repetă o dată pe săptămînă.

Reţete pentru strălucirea părului:

1. Pentru clătirea finală a părului se amestecă oțet de vin sau de mere și apă în părți egale. Se aplică pe păr și după 1-2 minute se clătește.

2. Mască cu căpșuni. Amestecul a 8 căpșuni zdrobite și a unei lingurițe de maioneză se aplică pe părul curat și umed. Capul se acoperă cu o mască de păr pentru baie si deasupra se pune un prosop cald. Se clătește și se șamponează în mod normal.

3. Mască cu morcov. Conținutul a unu-doi morcovi rași se aplică pe părul curat și proaspăt uscat și se acoperă cu o pungă. După 20 de minute se clătește.

Voi ce tratamente naturiste folosiți pentru a vă îngriji părul?

Scris de Eugenia H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *