10 modalităţi de a reduce durerea în timpul epilării cu ceară

Să reduci durerea în timpul epilării cu ceară? Da, e posibil. E bine cunoscut faptul că această procedură este una dintre cele mai dureroase, dar, iată câţiva paşi simpli care te v-or ajuta să reduci din durerea din timpul epilării.

1. Amorţeşte puţin nervii

Înainte de a aplica ceara sau benzile cu ceară, aplică o cremă care să îţi amorţească pielea. Aceste creme sunt disponibile în magazinele specializate. Bea o aspirină sau un ibuprofen cu 30-40 de minute înainte de a începe procedura, aceste preparate vor neutraliza durerea. În special vei simţi efectul în cazul epilării a celor mai sensibile zone de pe corp ca: zona mustăţii, a pieptului sau zona bikini.

2. Apelează la un profesionist

Aceasta nu înseamnă numai cineva autorizat cum ar fi un estetician sau un cosmetolog, dar, de asemenea, cineva cu experienţă. Ei vor folosi ceara conform tipului de păr, vor aplica corect grosimea necesară de ceară, vor ţine pielea întinsă şi vor trage în direcţia corectă. Aceşti paşi sunt importanţi pentru un rezultat eficient, mai ales în cazul metodei braziliene de epilare cu ceară.

3. Foloseşte un scrub pentru corp

În timp ce pielea de pe faţă este, în general, destul de exfoliată în ceea ce priveşte epilarea cu ceară, restul corpului are nevoie de un pic de ajutor suplimentar. Un scrub pentru corp te va ajuta să scapi de celulele moarte din jurul porilor şi a foliculelor de păr, astfel firele de păr vor ieşi mult mai uşor şi cu mai puţină durere.

4. Evită utilizarea produselor de tonifiere a pielii

Înainte de epilarea cu ceară nu folosi produse de tonifiere a pielii. Deoarece acestea strâng porii şi fac o prindere mai fermă a folicului de păr, în timpul epilării vei simţi o durere mai stringentă.

5. Nu folosi gheaţă pentru amorţirea pielii

Ai putea crede că gheaţa ar fi grozavă pentru amorţirea pielii şi pentru reducerea durerii în timpul epilării. Dar aplicarea a ceva rece pe piele duce la strângerea porilor. Este acelaşi principiu ca mai sus, în timp ce noi ne dorim porii relaxaţi.

6. Redu aciditatea din organism

Fumatul, cofeina şi consumul de alcool măreşte aciditatea în organismul uman. Cu 20 de minute înainte de epilare poţi să îţi administrezi careva medicamente de reducere a acidităţii, prin urmare se reduce şi sensibilitatea pielii.

7. Stai relaxată

Majoritatea femeilor îşi ţin răsuflarea sau se încordează în timpul epilării, crezând că astfel vor suporta mai uşor durerea. Din contra, vă veţi simţi mai bine dacă respiraţi adânc şi menţineţi corpul relaxat.

8. Nu consuma alcool şi cofeină

Mulţi ar fi de părerea că consumând un pahar de vin sau bere înainte de epilare, se relaxează şi nu vor simţi durerea. Aceşti factori însă sunt nişte stimulatori care cauzează extra sensibilitatea pielii. Ar fi bine să-ţi consumi cafeaua sau paharul de vin cu câteva ore înainte de procedură. Bea cât mai multă apă pentru a hidrata corpul şi pielea.

9. Să nu crezi că epilatul acasă e mai uşor de rezistat

Este foarte greu să te epilezi singură şi va fi şi foarte dureros dacă nu ştii ce ai de făcut cu adevărat.

10. Nu vă epilaţi în cazul în care nu ar trebui

Interiorul urechilor, a nasului, sfârcurile, genele, organele genitale masculine nu ar trebui să fie epilate cu ceară. Nu încercaţi epilarea cu ceară pe pielea arsă de soare, iritată, aluniţe, tăieturi sau coşuri. Nu numai că o să vă provoace dureri foarte mari, dar este şi periculos.

Autor: Svetlana C.

2 Replies to “10 modalităţi de a reduce durerea în timpul epilării cu ceară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *