10 sfaturi pentru a scapă de problema acneei

Acneea (coşuri) nu este altceva decît o infecţie ce se produce la nivelul pielii. În momentul cînd glandele sebacee se blochează, substanţa este prinsă sub piele provocînd suprainfecţii sub formă de coşuri. Ea apare atît la adolescenţi cît şi la persoanele de vîrsta a doua, în deosebi, pe faţă, gît, decolteu, spate, umeri, braţe, abdomen.

Factorii care duc la apariţia coşurilor sînt poluarea, oboseala, stresul, schimbările hormonale, sarcina, femeile care au ovar polichistic, alimentele condimentate, exces de alcool.

Cum procedezi ca să scapi de acnee:

1. Încearcă să eviţi machiajul gras, anume el îngreunează faţa şi nu o lasă să respire.

2. Este foarte important să nu foloseşti creme consistente, deoarece anume ele blochează porii şi irită pielea inflamată.

3. Spală-te pe faţă de doua ori pe zi cu apă călduţă şi săpun sau foloseşte apa de mare, aceasta ajută la dezinfectarea pielii prin conţinutul de sodiu şi iod care-l conţine.

4. Eficientă va fi şi o infuzie cu vapori de apă care are menirea să deschidă porii pentru a elibera excesul de sebum.

5. Foloseşte uleiul de levănţică sau de arbore de ceai. Aceste uleiuri au proprietăţi antibacteriene şi vor reduce din inflamaţie.

6. Petrece 15 minute la soare pentru a-ţi usca puţin pielea.

7. Un alt remediu foarte bun în prevenirea acneei este să bei cît mai multă apă. Consumul de cel puţin 8 pahare de apă pe zi ajută organismul să elimine toxinele care afectează pielea. Anume apa umezeşte pielea şi opreşte porii să se blocheze.

8. Este absolut necesar să evitaţi consumul de alcool, cafea, ţigări şi zaharul din dulciuri.

9. Administrează timp de o lună cîte o capsulă de vitamina A şi E (excluzînd zilele în care aveţi menstruaţie), care normalizează ciclul de viaţă celular. Aceasta trebuie să se repete o dată la 3-4 luni.

10. În cazul în care acneea are forme mai grave atunci se recomandă tratament cu creme pe bază de antibiotic, suplimente hormonale adaptate fiecărei persoane în parte.

Cunoşti şi tu sfaturi utile pentru a scăpa de acnee? Spune-le şi nouă în comentariile de mai jos!

Autor: Larisa Birca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *