6 mituri despre piele

1.Indicatorul SPF îmi arată cît de protejată este pielea de razele ultraviolete

Cu toţi ştim că razele UV  afectează pielea şi de aceea folosim creme de protecţie  cu  SPF, care ne protejează de UVA. Adevărul este că razele UV sînt de 2 tipuri UVA şi UVB. Ambele sînt la fel de nocive, iar factorul SPF ne protejează doar de UVA. În concluzie nu vă expuneţi prea mult la soare fiind siguri că crema de protecţie îşi face lucrul 100%. O alternativă ar fi să căutaţi creme care conţin indicatori de protecţie UVA şi UVB.

2.Bronzul sau fondul de ten mai întunecat îmi rezolvă problema
Este adevărat că atunci cînd ai pielea mai întunecată cu un ton sau două decît culoarea ta reală, tenul pare mai sănătos, nu mai sînt vizibile petele sau coşurile roşii. Dar adevărul e că aceasta e doar o mascare a problemelor pe care le ai cu pielea, şi nu o rezolvare a lor. După cum bine ştiţi, problemele nerezolvate la timp se măresc, sau, în cele mai rele cazuri nu mai pot fi aduse la bun sfîrşit.
3.Acneea este cauzată de ceea ce mîncăm

Este un alt mit des întîlnit. În realitate acneea reprezintă o predispunere genetică şi nu una obţinută în urma  alimentaţiei incorecte. Este adevărat că unele alimente au un impact negativ asupra acneei, dar,  totuşi nu constituie cauza principală.

 

4.Pielea mea va arăta ca cea a mamei mele

Dacă pielea mamei tale arată într-un fel anume la o vîrstă mai înaintată, nu trebuie să vă relaxaţi sau să vă panicaţi. La conceperea ta au participat mai multe tipuri de gene, atît ale mamei tale dar şi ale tatălui. Nu uita că asupra aspectului pielii influenţează aşa factori ca: ecologia, starea sănătăţii, alimentaţia, obiceiurile personale, care de cele mai dese ori diferă de la mamă la fiică. Deci nu te baza pe o genetică bună, dar mai bine acţionează.

5.Pot să adorm şi machiată, n-o să-mi cauzeze vreo problemă
Toate produsele cosmetice care conferă culoare sau luciu formează pe piele un strat foarte subţire şi nociv. Dacă se află mult timp pe faţă acest strat de cosmetică poate cauza iritaţii, inflamaţii, deshidratarea şi acoperirea porilor . Nu contează cît eşti de obosită  spre seară, fă-ţi puţin timp pentru a-ţi curăţa pielea.

 

6.Cu cît mai multe tipuri de produse folosesc, cu atît mai sănătoasă va fi pielea

Ceea ce-i mai simplu întotdeauna e mai bun. Faptul că foloseşti 15  produse diferite pentru îngrijirea de zi şi alte 15 pentru îngrijirea de noapte, nu notifică faptul că obţii şi rezultate mai bune.

Importanţi sînt următorii paşi:

  • curăţare,
  • tonifiere,
  • hidratare,
  • hrănire.

Alege produsele testate în timp şi cele care corespund tipului tău de piele.

Nu te lăsa manipulat de nişte mituri, dacă te confrunţi cu probleme legate de aspectul pielii adresează-te la cabinetele cosmetologice.

Frumuseţea ta e în mîinile tale!

Autor: Svetlana C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *