Află totul despre injecţiile cu Botox

Ridurile de expresie reprezintă o mare problemă pentru fiecare femeie. O soluţie rapidă, eficientă şi sigură pentru a scăpa de riduri o reprezintă tratamentul cu botox. În următoarele rînduri, machiaj.md îţi oferă mai multe informaţii despre posibilitatea atenuării ridurilor cu ajutorul injecţiilor cu botox.
Botoxul, cunoscut ca şi toxină botulinică, se adresează celor care doresc să prevină sau să trateze semnele îmbătrînirii feţei fără să apeleze la bisturiu. Toxina botulinică este o neurotoxină produsă de bacteria Clostridum Botulinum. Administrată în doze mari, această toxină duce la botulism, boală ce se caracterizează prin paralizia membrelor sau a muşchilor faciali. Din 1980, toxina botulinică este utilizată pentru tratarea unor patologii neuro-musculare.

Care este modul de acţiune a Botoxului?
Acţiunea botoxului este foarte simplă: nervii au particularitatea de a produce acetilonă, substanţă care permite muşchilor să se contracteze. Injectarea cu botox inhibă nervii care contractă muşchii faciali. Prin urmare aceşti muşchi au tendinţa de a se relaxa, pielea întinzîndu-se şi nepermiţînd observarea ridurilor de expresie. Botoxul este destinat pentru ridurile de pe frunte, ridurile verticale dintre sprîncene şi ridurile de la colţul ochilor (denumite şi laba gîştii). Se pot face astfel de injecţii în extremitatea mandibulei, lîngă baza nasului sau în muşchiul care este responsabil de coborîrea sprîncenelor. Acest produs permite estomparea eficace a ridurilor de expresie sau a cutelor adînci de pe frunte sau dintre sprîncene. Trebuie să ţine cont de faptul că filozofia tratamentului este de prevenţie si apoi de rezolvare.

Injecţia se face foarte rapid şi practic fără nici un pic de durere. Botoxul se injectează cu un ac fin în zona dorită fără anestezie deoarece tratamentul cu Botox nu doare mai mult decît o injecţie obişnuită subcutanată. În caz că unii pacienţi sunt mai sensibili la durere este recomandată aplicarea unei creme cu efect de anestezic înainte de procedură. Ridurile frunţii necesită de la 3 la 5 injecţii, cele dintre sprîncene de la 3 la 7 injecţii, iar cele de la colţul ochilor de la 4 la 6 injecţii. Tratamentul durează circa 20 minute şi nu necesită internare. Rezultatele injecţiilor devin vizibile în decurs de 2 săptămîni, iar efectul tratamentului cu Botox durează între 4 şi 6 luni. Dat fiind faptul că nu există dependenţă faţă de substanţă, pacientul poate opri oricînd tratamentul. Chiar dacă nu este nevoie de o îngrijire specială a tenului după injectare, trebuie sa ţinem cont de faptul că zona injectată nu trebuie să fie expusă la căldură şi nici nu trebuie masată timp de 2 săptămîni.

Contraindicaţii la aplicarea tratamentului cu Botox:

  • Nu trebuie amestecat cu alte medicamente, în special cu antibioticele;
  • Nu trebuie să fie injectat în timpul unei anestezii generale, în perioada de sarcină sau de alăptare, în caz de hipersensibilitate la neurotoxina Clostridium botulinum de tip A;
  • Nu trebuie injectat persoanelor cu boli neurologice, cu afecţiuni neuromusculare sau cu tulburări date de anumite formaţiuni tumorale cerebrale.

Efecte nedorite care pot apărea în urma injectări cu Botox:

  • Dureri de cap la nivelul frunţii, însă durerea este suportabilă şi poate fi tratată cu orice medicament cu efect analgezic;
  • Absenţa mobilităţii la nivelul frunţii care se va atenua odată cu trecerea timpului;
  • Apariţia echimozelor (vînătăi), însă ele dispar în scurt timp.

În concluzie putem afirma că tratamentul cu botox este simplu şi sigur atîta timp cît este făcut de un doctorul estetician experimentat.

Voi ce părere aveţi despre tratamentul cu botox? Sunteţi pro sau contra?

Scris de Eugenia H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *